RC Kugelschreiber Travel Blog
  • Blog
  • About
  • Contact
  • Newsletter
  • Arhiva
  • Book a hotel
  • Blog
  • About
  • Contact
  • Newsletter
  • Arhiva
  • Book a hotel

Mărțișor molecular

8/3/2018

0 Comments

 
La mulți ani frumoși mamelor, femeilor și fetelor! Să aveți un 8 martie de neuitat! :)

    În articolul de azi vreau să vă recomand un restaurant care m-a impresionat în cel mai pozitiv mod - The Artist București.
Picture
    Cu ocazia zilei de 1 Martie am avut șansa de a merge pentru prima dată la un restaurant cu bucătărie moleculară și experiența a fost de neuitat. Împreună cu 6 colegi am fost primiți în noul local (s-au mutat aici in ianuarie 2017), aflat pe Calea Victoriei nr. 147 într-o casă tradițională, dar renovată. Hainele groase au fost duse la garderobă, iar noi am luat loc în "sufrageria" lor generoasă. Meniul se întinde doar pe două pagini, dar deja se știe că less is more. Din câte am înțeles meniul se schimbă în fiecare sezon, deci vizitele pot fi repetate fără probleme. Dintre băuturi, cocktail-ul nealcoolic a fost foarte apreciat, iar eu am servit un delicios Aperol Spritzer.
    Foarte faină este posibiltatea de a face degustare la lingură (spoon tasting) și astfel să îți faci o idee despre toate bunătățile din meniu. Eu am avut degustare la antreu și desert, iar pentru felul principal am devorat un Iepure Wellington, în timp ce colegii mei și-au luat Pulpă de Rață confiată sau Mușchi de Vită. Mai jos câteva poze. :)
    Dar hai să detaliem:
- După ce chelnerul ne-a luat comanda, am fost serviți din partea casei cu pâinici făcute în bucătăria proprie alături de unt home-made presărat cu cenușă de stejar și fulgi de sare.
- Apoi tot din partea casei ni s-a adus pe niște platouri rotunde un spread de brânzică și vinete, servit la pachet cu felii de pâine de porumb înfipte într-un suport de piatră. Deși eu nu mă omor după vinete, combinația a fost chiar bună.
- A urmat degustarea propriu-zisă, fiindu-mi aduse cinci linguri destul de măricele cu bunătățile din lista de antreuri. În ordinea numerelor de pe tricou am avut: mini-piftie din porc Mangalița, păstrăv somonat, porumbel fript, biban de mare marinat, terină de foie gras și separat Carpaccio de sfeclă roșie. Fiecare lingură era exemplar decorată, până la cele mai mici detalii, iar combinație de arome minunată. Preferatul meu a fost porumbelul fript, care practic s-a topit în gură. 
- După o mică pauză a urmat încă o surpriză din partea casei a bucătarului și anume o supă cremă de ciuperci cu trufe adusă la... eprubetă. Servită călduț, supa a fost delicioasă.
- Dar hai să mergem la felul principal: fiecare și-a primit bunătățile împreună cu o descriere detaliată a ingredientelor. Din punctul ăsta de vedere chelnerii au fost super, informați, politicoși și nu prea intruzivi. Deși toate preparatele au fost delicioase, dintre cele trei rața confiată servită cu clătite mandarin, arahide și spring-roll cu homar a ieșit în evidență și la gust și la frumusețe.
- Cea mai spectaculoasă parte a venit la desert: Sorbetul de castravete servit alături de trei lingurițe cu "plăcintă de cartofi dulci", parfait de vișinată și mousse de cozonac. Desertul ca desertul, dar modul de servire a fost foarte tare. Ni s-au adus inițial pentru fiecare câte un mojar cu pistil. În mojar erau frunze uscate de busuioc, mentă, petale de trandafir și coji de portocală. După care Chef Paul Oppenkamp proprietarul restaurantului, a venit în sală, a turnat în fiecare mojar azot lichid (cred...), care a început să fiarbă la -195,79°C. Folosind pistilul am strivit mix-ul pregătit, apoi pentru fiecare a venit câte o bilă de înghețată de castravete pe care am amestecat-o bine di tăt. Fu perfectă. Dintre lingurițe cozonacul s-a ridicat peste așteptări.
    La finalul serii cred că am fost toții sătui, chiar dacă porțiile nu au fost prea mari. Iar papilele gustative au fost cu siguranță gâdilate în cel mai plăcut mod.

    Din ce am mai citit,
Paul Oppenkamp, originar din Olanda, a ales în 2012 să rămână în România pentru a crea acest concept și în București. Experiența lui culinară a început la 14 ani, a absolvit School of Culinary Arts in Heeruwgowaard și a lucrat ca Chef în bucătăria celui mai mare mega-iaht privat - “The World”.
   
    Recomand cu drag o vizită la The Artist și degustările de pe meniu. Poftă bună!
    Mai jos și un clip cu ce am reușit eu să filmez în această seara. Sper să vă placă. :)
R.C.
Picture
Picture
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Radu Cristian Elisei

    Homecomer în România după 4 ani de locuit, studiat și lucrat în Germania cu opriri la Köln și Frankfurt am Main.

    RSS Feed

    Categorii

    All
    Evenimente Si Recomandari De Calatorie
    Germania
    Istorioare
    RC
    Romania
    Talking Business
    Urlaub In Der Eigenen Heimat

    Recomand

    Ancu  
    Diana 
    Nadia
    Pandutzu

      Mishu
      Alexandra
    Mark
    Andra


    Arhive

    June 2018
    May 2018
    March 2018
    February 2018
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.