RC Kugelschreiber Travel Blog
  • Blog
  • About
  • Contact
  • Newsletter
  • Arhiva
  • Book a hotel
  • Blog
  • About
  • Contact
  • Newsletter
  • Arhiva
  • Book a hotel

Narcise în Eifel

4/5/2015

0 Comments

 
Picture
    Bine ați revenit!
   
    În mini-vacanța de 1 mai s-au întâmplat multe lucruri și prin această zonă de Europă. Profitând de vremea bună, am mers în două drumeții pe valea Mosel și în parcul național Eifel. Astăzi voi scrie puțin despre experiențele din Poiana Narciselor din Germania.

Picture
    La granița dintre Germania și Belgia, la 65 km sud-vest de Köln, se găsește parcul național Eifel. El este al 14-lea parc național din Germania și primul din Renania de Nordvestfalia, deschis în anul 2004. Acoperă o suprafață de 110 km2 și se ghidează după motto-ul ”Let nature be nature” (Lasă natura să fie natură).
    Pentru a ajunge aici am urmat un drum cu mașina prin orășelele și satele din zonă care erau frumos decorate cu ”copaci de mai” sau inimioare de mai, dar asta e o poveste pentru altă dată.
    Ajunși la intrarea pe traseu ne-am echipat corespunzător și am urmat indicatoarele spre obiectivul principal - poiana narciselor. Traseul te poartă prin zone împădurite care alternează cu pășunile, pe lângă pârâuri și mici lacuri. În trecut locul a fost folosit pentru pășunat, apoi s-au plantat copaci care cresc repede pentru a fi exploatați în industria lemnului. De la declararea zonei drept parc natural se încearcă revenirea la vegetația de bază, adică cea de fag și protejarea florilor, narcisele galbene fiind un punct de atracție pentru turiști în lunile aprilie și mai.
    Aflându-se la granița cu Belgia, acest loc poartă urmele celui de-al doilea război mondial. Mai multe buncăre și o graniță de beton contra tancurilor aliate au fost construite aici în timpul lui Hitler, iar anumite zone sunt oprite trecerii deoarece încă mai pot fi găsite mine nedetonate sau alte bombe.
    După aproximativ 7 km ajungem în Poiana cu Narcise și admirăm covorul galben al naturii. Pentru a proteja flora și fauna o echipă de rangeri călare patrulează zona și oferă de asemenea informații turiștilor.
    La sfârșitul circuitului, după 17 km parcurși ne întoarcem în Köln puțin obosiți, dar bucuroși de drumeția făcută și de tablourile naturii.

    În Germania drumețiile reprezintă a treia activitate sportivă după ski și biciclit, iar cluburile și organizațiile își iau în serios rolul. Există portale online de unde turiștii pot descărca descrieri ale traseelor, hărți dar și track-uri pentru GPS. Pentru turul narciselor puteți vedea un model aici.
    Sper că v-a plăcut traseul de azi, iar în următoarele zile voi scrie despre traseul de pe valea Mosel și despre tradițiile de 1 Mai. Până atunci cărări însorite să aveți!

R.C.

Picture
Picture
Picture
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Radu Cristian Elisei

    Homecomer în România după 4 ani de locuit, studiat și lucrat în Germania cu opriri la Köln și Frankfurt am Main.

    RSS Feed

    Categorii

    All
    Evenimente Si Recomandari De Calatorie
    Germania
    Istorioare
    RC
    Romania
    Talking Business
    Urlaub In Der Eigenen Heimat

    Recomand

    Ancu  
    Diana 
    Nadia
    Pandutzu

      Mishu
      Alexandra
    Mark
    Andra


    Arhive

    June 2018
    May 2018
    March 2018
    February 2018
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    April 2016
    March 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014

Powered by Create your own unique website with customizable templates.